Kvinder løber med trådløse høretelefoner i ørerne
© Samsung

Stortest af trådløse høretelefoner

Ledninger er ‘so last year’. Et sportsheadset anno 2018 er uden lange ledninger, og du kan i dag endda slippe totalt for ledninger, for ægte trådløs er det nye sort i branchen. Vi tester, hvor skarp den nye generation af hightech-headset er.

23. januar 2018 af Torben Vognsen

Trådløs lyd til fart og action

Musik til træningen er noget, de fleste bruger, og markedet for sportsheadset er eksploderet de seneste år. Efter lanceringen af iPhone 7, hvor Apple fjernede 3,5-mm-hovedtelefonstikket, er der mange ‘gamle’ hovedtelefoner, der er blevet ubrugelige (eller i hvert fald upraktiske at bruge med en dongle), så producenterne står nu på spring for at sælge nye hovedtelefoner til os, der styrketræner, løber, svømmer og cykler.

Der findes to forskellige typer trådløse hovedtelefoner: dem, der stadig har en ledning fra det ene øre til det andet, og de ægte kabelfri – truly wireless – hvor du simpelthen bare sætter to trådløse enheder i ørerne. Den sidste kategori er relativt ny, og det bærer flere af produkterne da også præg af. Der er en del børnesygdomme i kategorien, og produkterne er også stadig en del dyrere end de mere traditionelle headset. Ikke desto mindre er det fantastisk at tage en løbetur eller knokle med vægtstængerne uden at have en ledning dinglende bag nakken.

Vi har testet 14 headset i de to kategorier, så du får overblik, før du køber.

Sådan tester Aktiv Træning

Hvert headset i denne test er blevet brugt over længere tid til daglige træningspas. Vi har afprøvet pasformen og vurderet mulighederne for at tilpasse pasformen – sidder headsettet fx ordentligt fast, også når løbeturen i skoven udløser voldsomme bevægelser? Det er også vigtigt, hvordan man betjener hovedtelefonerne – er de fx lette at sætte op med telefonen eller uret? Og lette at betjene selv på en tur på skovsporet?

Vi har også testet lydkvaliteten. Vi forventer ikke, at sportsheadset har helt den samme kvalitet som headset målrettet mod musikelskere, men der er en del sportsheadset, der sagtens kan levere en fornem lydoplevelse. Og mange af dem egner sig også fint til alskens anden daglig brug end sport.

Pris

Vi angiver de vejledende priser fra producenten – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

Vurdering

Vurderingen af det enkelte headset er baseret på en stribe produktrelevante kriterier og punkter. Der er ikke plads til at kommentere alle områder ved hvert enkelt produkt, så vores omtale er en sammenfatning af de mest relevante. For overblikkets skyld fremhæver vi fire vigtige nøglepunkter i 10-pointbarer.

Karakterskalaen

Stemplerne

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: