Verdens dyreste løbesko?
Verdens dyreste løbesko?

Nike Zoom Vaporfly Elite bliver i snit solgt til over 7.000 kr. online.

Nike-løbesko sælges til vanvittige priser

Den hypede løbesko Nike Vaporfly Elite bliver kun fremstillet i et ganske begrænset antal, hvilket nu har sendt priserne på himmelflugt.

9. januar 2018 af Hans Westhausen Gottlieb

Da den kenyanske marathonstjerne Eliud Kipchoge sidste forår løb 42,2 km på 2 timer og 25 sekunder på Monza-racerbanen i Italien ved Nikes stort anlagte Breaking2-project, var han selvfølgelig iført Nikes nyudviklede løbesko Zoom Vaporfly Elite.

Siden Kipchoges drømmepræstation har mange løbere verden over gerne villet have fødderne i et par Vaporfly Elite, men næsten alle er gået forgæves. Og selv hvis man har været en af de heldige, har man skulle hoste op med en hel del mere end, hvad et par løbesko normalt koster. Fx havde Nike en konkurrence i efteråret, hvor vindernes ’præmie’ var forkøbsret til i alt 99 par Zoom Vaporfly Elite. Særlig vinderpris: 500 euro (3.725 kr.).

Umulig at få fat i

Fordi Elite-modellen er stort set utilgængelig for almindelige motionister, sælges den ifølge StockX i gennemsnit for vanvittige 7.455 kr. (1.200 US dollar) online. På eBay ligger der i skrivende stund et par til over 11.000 kroner.

Hypen omkring Vaporfly Elite skyldes, at den skulle kunne gøre løberen, der har dem på, 4 pct. mere effektiv. Ifølge Nike skal du angiveligt bruge 4 pct. mindre energi på at holde samme fart, som hvis du løb i firmaets hidtidige marathonracersko, Streak.

Hvis man er lidt tøvende med at smide over 7.000 kr. for et par løbesko, så har Nike også lanceret den lidt tungere model Zoom Vaporfly 4%, som almindelige motionister kan købe til ’kun’ ca. 2.050 kr. Hvis de ellers kan skaffe den. For også den er svær at få fat i på grund af den store efterspørgsel.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: