Vi har haft fødderne i Nikes spritnye React-sko. Og vi er glade.

Anmeldelse: Nike Epic React - Komfort og fart

Nikes spritnye sko med den nyudviklede React-sål er let og blød og fjedrende. Den er ifølge vores testere et oplagt valg, hvis du løbe et hurtigt halv- eller helmaraton.

29. januar 2018 af Lasse Lyhne

Årets nyhed fra Nike hedder React og er et nyt mellemsålsmateriale, der minder om de nye materialer, vi har set fra Adidas, Brooks og Saucony. Det har de samme egenskaber i form af holdbarhed og såkaldt returenergi, men modsat konkurrenterne er Nike lykkedes med at gøre materialet let. 

Nike har skabt en sko, der vejer som en letvægtssko, men har masser af blød sål under foden. Det giver en suveræn løbeoplevelse, hvor skoen meget effektivt dæmper stødene uden at sluge energien.

Takket være den lave vægt, skoens opbygning (bla. 9mm drop) og meget smidige sål kommer man frem på foden og op i fart. Det er en sko, der fungerer på både lange, rolige ture og tempofyldte intervaller. 

Overdelen

Overdelen er i Nikes strikmateriale Flyknit. Der er masser af stræk i materialet, og overdelen går højt op om foden, så fittet bliver nærmest som en strømpe. Samtidig er der lagt forstærkninger i siden og omkring hælen, som giver skoen et fornuftigt hold om foden.

Overdelen er i et lag og med ekstra ventilation over tæerne. 

Hælkappen

Nike har bygget en tynd plastikskal op omkring den nederste del af hælkappen. Den gavner holdet om foden og gør skoen lidt mere stabil. Der er dog stadig tale om en udpræget neutral sko. 

Hælkappen er forsynet med en lillebitte refleks. Den batter ikke meget i vintermørket. Vil du være mere synlig, så tjek vores tilbud på en vinterpakke og to numre af aktiv træning her:Ydersålen

Ydersålen består primært af React-materialet, der i den ret korte testperiode har holdt helt fint. Nike har forsynet hælstykket, hvor man typisk lander og det forreste stykke af sålen, hvor man sætter af, med et mere slidstærkt gummi. Sålen står fint fast på tør asfalt, men er udfordret på smattet underlag og våde brosten.


Konklusion

En virkelig vellykket løbesko, der forener komfort, lav vægt og fart. Skoen dur til det hele, men for den garvede løber er den oplagt som konkurrencesko til ½- og helmaraton.

+ Komfortabel og tætsiddende overdel. Suveræn mellemsål.

- Glat ydersål. Egner sig bedst til tør asfalt og tørre grusstier. Dyr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: