Gruppe af løbere, skov, efterår, smilende, MÅ GERNE BRUGES
© Istock

Styrkeskole for løbere - del 2

Styrketræningsprogrammet for løberen ruster kroppen til bedre at kunne absorbere stødene fra de forskellige underlag ude på løbeturen.

18. februar 2016 af Kasper Danborg og Jesper U. Larsen.

Styrketræningen for løberen har fokus på, at ankler, knæ, hofte og rygsøjle skal kunne absorbere stødene fra underlaget, uden at det fører til træthed eller smerter. Du styrker coremuskulaturen, som stabiliserer rygsøjlen under løbeturen. Og endelig er der fokus på eksplosiv styrke, så du bliver i stand til at tage så hurtige og spændstige skridt som muligt og dermed udnytter dine kræfter optimalt.

Med de effektive powerbands får du masser af sjov og udfordrende styrketræning hjemme på stuegulvet.

Sådan laver du programmet

  • Begynder: Lav 2-3 sæt med 8 gentagelser og 1 minuts pause mellem sættene.
  • Øvet: Lav 4-5 sæt med 8 gentagelser og 1 minuts pause mellem sættene.
  • Teknikken: Tempoet i øvelserne skal være så hurtigt som muligt, men stadig kontrolleret. Hold konstant fokus på teknikken, og selvom du skal stræbe efter en høj bevægelseshastighed, skal øvelsen på ingen måde gøre ondt eller føles ubehagelig.
  • Udstyret: Powerbands er et nemt og relativt billigt udstyr til hjemmetræning. Elastikkerne fås i forskellige tykkelser og med forskellig trækkraft. En god pakke består af en let, en middel og en hård elastik. De kan fås fra ca. 100 kr. pr. stk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: