© istock

Kvinder elsker motionsløb

For første gang nogensinde er der flere kvinder end mænd, der deltager i motionsløb. Det viser et nyt stort forskningsprojekt.

19. november 2019 af Redaktionen

Ligestillingen vinder frem på mange områder og også inden for motionsløb. Her er kvinderne nu for første gang bedre repræsenteret end mændene. En gruppe idrætsforskere har kortlagt mere end 70.000 motionsløb over hele verden, og for første gang er kvinderne i overtal. 

I 2018 var 50,24 procent af alle løbsdeltagere således af hunkøn. Det er et kæmpe spring fra 1986, hvor undersøgelsens første tal kommer fra – da udgjorde kvinderne kun lidt under 20 procent af motionsløbsdeltagerne. – Tallene er nok udtryk for, at løb har udviklet sig fra at være en sport til at være motion. 

For 20-25 år siden var løb noget, man gik til. Man konkurrerede, og man ville være bedre. Det appellerede ikke så meget til kvinder. De seneste år er løb blevet motion. Det er noget, man gør, fordi det er nemt og sundt og noget, man kan være sammen om. Det virker langt mere tiltrækkende for kvinder, siger Jens Jakob Andersen, der står bag undersøgelsen, og understreger, at der selvfølgelig er tale om nogle meget generelle betragtninger. 

Pointen bakkes dog også op af tallene, for det er klart på de kortere distancer, at kvinderne dominerer. Til 5-km-løbene er 60 pct. af deltagerne globalt set kvinder, mens mændene stadig er i overtal ved maraton, ultraløb og ironman. – På de lange distancer er vi tilbage til det meget præstationsorienterede soloprojekt, og her ser vi stadig, at mændene er i overtal. Men kvinderne bliver nu også mere og mere konkurrencemindede, siger Jens Jakob Andersen.

Du kan læse hele undersøgelsen her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvordan beskytter du dig mod solen under træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: