Verdens længste ultraløb
Verdens længste ultraløb

Løberne skal klare den 883 meter lange rundstrækning 5.649 gange, før de er i mål. 

Klar til verdens længste motionsløb?

Som deltager i Self-Transcendence 3100 mile Race skal du både have en vanvittig god løbeform - og en helt overmenneskelig mental styrke.

1. juni 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

Med sine 4.989 km er Self-Transcendence 3100 mile Race officielt verdens længste motionsløb. Løbet, som bliver kaldt ultraløbenes Mount Everest, er blevet afviklet hvert år siden 1996 i New York-bydelen Queens.

Løbet skal gennemføres inden for 52 dage, hvilket betyder, at man i snit skal tilbagelægge knap 96 km. Hver dag. Løberne starter hver morgen kl. 6, og så kan man løbe indtil midnat.

Rundt og rundt og rundt og…

Det er dog ikke blot en monumental fysisk udfordring, som venter løberne. Mentalt skal deltagerne også være gjort af en helt særlig støbning. Ruten er nemlig en rundstrækning på blot 883 meter rundt om en almindelig 'blok' i Jamaica-kvarteret i Queens. Den skal deltagerne rundt om 5.649 gange. Løbsrekorden indehaves af finske ’Ashprihanal’ Pekka Aalto, som i 2015 klarede løbet på 40 dage, 9 timer, 6 minutter og 21 sekunder. Det er knap 125 km om dagen i gennemsnit. Faktisk har Aalto vundet løbet 8 gange, så han må efterhånden kende ruten. Sidste år var der 10 løbere, der stillede til start, og alle, der gennemfører løbet, får en t-shirt og et lille plastictrofæ som minde.


En gurus vilde idé

Self-Transcendence 3100 mile Race blev i sin tid grundlagt af den nu afdøde indiskfødte guru Sri Chinmoy, der boede en stor del af sit liv netop i Queens, New York. Hans idé var at give løbere muligheden for at finde og bryde deres egne grænser:

”Selvtranscendens giver os glæde i grænseløs målestok. Når vi transcenderer os selv, konkurrerer vi ikke med andre. Vi konkurrerer ikke med resten af verden, men i hvert øjeblik konkurrerer vi med os selv.”

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du opnå med din træning inden for det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: