© istock

3 tips til at løfte dit løb

Så nemt kan du løfte dit løb

21. november 2019 af Martin Kreutzer

Du kan forbedre både din løbehastighed og din løbeglæde, hvis du skruer på de rigtige knapper. Selv små justeringer kan fylde dig med overskud og fremme din form. Få 3 af træningsekspertens bedste løbetips her.


1. Varm op

En god opvarmning er altafgørende for, hvor meget du får ud af din træning. Ud over at skærpe dit fokus på den forestående aktivitet får du godt gang i maskineriet, så du kan presse dig selv lidt ekstra, og så har det også betydning for, at du ikke får skader.

5 Min. lynopvarmning

● Gå rask til i halvandet minut. 

● Lunt i to minutter. 

● Jog videre i halvandet minut, mens du laver 3 x 25 høje knæløftninger og 3 x 25 spark til numsen.


2. Leg med farten

Det kan være nemt og bekvemt at løbe samme tur i samme fart, men vil du løfte formen til helt nye højder, gælder det om at udfordre tempoet – og dig selv. Intervaltræning 1-2 gange om ugen vil på få måneder gøre dig til en langt hurtigere løber, så snør skoene, og kom i gang.

3 Effektive intervalpas

● 30-20-10. Veksl mellem at jogge 30 sekunder, løbe mellemhårdt 20 sekunder og sprinte 10 sekunder. Start med 10 omgange, og øg antallet, når din form bliver bedre. 

● Bakketons. Find en stejl bakke, som du kan spurte 5 x 2 minutter op ad. Pausen er den tid, det tager at lunte tilbage til start. 

● Fartleg. Udvælg naturlige punkter på din rute, som du skiftevis sprinter og lunter hen til, fx lyskryds eller vejskilte. Hvert segment bør ikke vare over 1 1/2 minut.


3. Dyrk fællesskabet

Har du svært ved at komme ud efter en lang arbejdsdag, eller når vejret er dårligt, så overvej at melde dig ind i en løbeklub. Fællesskabet gør det hele meget sjovere, og det bliver også lettere at komme afsted, når løbeturene er placeret på formelle tidspunkter. 

En ekstra bonus er, at de fleste får trænet med en højere kvalitet, når de løber sammen med andre. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvordan beskytter du dig mod solen under træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: