Ingredienser til sund kylling i karry
4 personer
3-4 stk. kyllingebryster
1 spsk. rapsolie
1-2 spsk. karry
2 tsk. revet ingefær
500 ml sødmælk
1 citron
Salt og peber
400 g sukkerærter
400 g bønnespirer
150 g brune ris
Tilberedning af sund kylling i karry
Sæt risene over, og kog dem efter anvisningen på pakken.
Varm olien op i en tykbundet gryde. Smid karryen og ingefæren i olien, og lad det ‘brænde’ i et par minutter. Det skal dufte stærkt af krydderier.
Skær kyllingebrysterne i mundrette tern, og svits dem i gryden et par minutter.
Hæld mælken over, og lad retten koge op og simre i ca. 15 minutter, til saucen er kogt lidt ind og er blevet lidt tykkere.
Tag gryden af varmen. Smag til med salt, peber og citron. Tilsæt sukkerærter og bønnespirer og servér retten, mens grønsagerne er sprøde. Anret med brune ris.
Om kylling i karry
Med en ordentlig spandfuld grønsager i aftensmaden bliver det noget nemmere at nå idealmålet på mindst 600 gram frugt og grønt om dagen. Og det er altså ikke for Sundhedsstyrelsens skyld, at du skal gumle så meget grønt. Hver eneste celle i kroppen vil sætte pris på det.
Det er antioxidanterne i frugt og grønt, det hele handler om. Mikronæringsstofferne styrker generelt dit helbred, og i første omgang vil et solidt indtag af frugt og grønt resultere i mindre snue og muskelømhed. På længere sigt peger forskerne på, at demens, depressioner, grå stær og hjertekar- sygdomme er lidelser, der kan holdes på afstand med et solidt indtag af antioxidanter.
Det vigtigste element i jagten på det indtag er at få smidt en masse grønsager i frokosten og aftensmaden. Det finder du typisk ikke i en klassiker som kylling i karry – men i vores version er retten beriget med masser af sprødt grønt.
Næringsindhold pr. portion
Energi 610 kcal Protein 50 g Kulhydrat 65,5 g Kostfibre 6,7 g Fedt 17,7 g