Fidget Cube hjælper folk med at fokusere og bevare koncentrationen
Fidget Cube

Fidget Cube hjælper folk med at fokusere og bevare koncentrationen.

© PR

Fidget Cube: Anti-stress legetøj hitter

En lille terning ved navn fidget cube storhitter lige nu. Terningen kan nemlig afhjælpe stress og rastløse hænder.

14. marts 2017 af Christian Thestrup

Hvis du endnu ikke har hørt om Fidget Cube, kommer du snart til det. Den lille terning er lige nu ved at tage verden med storm – ikke mindst blandt folk, der har svært ved at koncentrere sig eller holde hænder eller andre dele af kroppen i ro. Og dem er der mange af, for salget har for længst rundet en millioner eksemplarer.

Fidget kan bedst oversættes til rastløshed, og hvis du ikke selv tilhører målgruppen for en Fidget Cube, kender du garanteret nogen, der gør. Det er dem, der altid skal klikke på deres kuglepen tusind gange, eller konstant vipper deres ben op og ned, så alt omkring dem ryster. Ofte er de ikke engang selv klar over, at de gør det, men udover at det er forstyrrende for deres omgivelser, går det også ud over deres egen koncentration, så de har sværere ved at fokusere på deres arbejde. Og her kan den lille Fidget Cube være en stor hjælp. 

En af fordelene ved Fidget Cube er, at den er lydløs
Fidget Cube

En af fordelene ved Fidget Cube er, at den er lydløs.

Hvad er Fidget Cube?

Fidget Cube er designet, så hver side har en lille funktion, der kan virke afstressende og hjælpe brugeren med at fokusere. Fidget Cube er således udstyret med:

  • En drejeskive. 
  • Tre små hjul og en glat kugle.
  • Et joystick.
  • En klassiske afbryder-knap.
  • En glat fordybning.
  • En side med fem små knapper - to lydløse og tre, der klikker.

Den lille fidget cube begyndte sit liv sidste år på sitet Kickstarter. Her kan iværksættere præsentere en idé til et projekt, hvorefter almindelige mennesker, der tror på projektet, kan investere i det og dermed hjælpe med at gøre det til virkelighed. I tilfældet med Fidget Cube havde de to opfindere, brødrene Matthew og Mark McLachlan, brug for at indsamle 15.000 dollars. Det beløb nåede de dog hurtigt, for der var så mange, der syntes, der var en god ide, at brødrene fik indsamlet 6,5 millioner dollars, hvilket har sendt Fidget Cube ind på Top-10 over de mest populære projekter på Kickstarter nogensinde. 

Fidget Cube mod ADHD

Det har siden vist sig, at fidget cube har en målgruppe, der rækker ud over den, opfinderne i første omgang havde designet fidget cube til. Den lille gadget har nemlig også slået igennem hos børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser og diagnoser som ADHD, ADD og autisme. For disse personer kan det være en kamp og kræve umådeligt meget energi at koncentrere sig om en opgave eller nye informationer – for eksempel i et klasselokale. Men med en gadget som fx en Fidget Cube i hånden, har det vist sig, at de meget nemmere kan bevare fokus.

Her er det dog vigtigt, at den lille gadget fungerer som en sekundær beskæftigelse, der ikke fjerner fokus fra den primære opgave, der for eksempel kan være at følge med i, hvad der sker ved tavlen. Derudover skal den være lydløs, så den ikke generer andre, og så skal den være lille, så den ikke tiltrækker for meget opmærksomhed fra andre, ligesom man skal kunne tage den med overalt. Og på disse områder får fidget cube altså topkarakterer.

Pas på Fidget Cube-kopier

Hvis du overvejer selv at anskaffe en Fidget Cube, er der dog lige en ting, du skal være opmærksom på. Mens de to opfindere ventede på, at der tikkede nok penge i kassen til at sætte gang i produktionen, gik det nemlig hurtigt op for andre små ’iværksættere’ – særligt i fjernøsten – at en succes var under opsejling. Derfor vrimler nettet med billige kopier, der kan være meget plastik-agtige. Så se dig godt for og husk, at hvis noget er for billigt til at være sandt, er det det nok heller ikke.


Fidget Cube video:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: