Par ligger i sengen med sko på

De fleste af os går i seng med en partner på vores egen alder, viser finsk forskning.

© Colourbox

Sådan adskiller kvinder og mænds sexpartnere sig

– Og så gamle ville du i virkeligheden ønske, at de var!

8. marts 2017 af Inge Eriksen

De fleste af os går i seng med en på vores egen alder. Men én ting er, hvad vi gør – en anden ting er, hvad vi går og drømmer om.

For spørger du, hvem vi helst vil gå i seng med, ændrer billedet sig en smule alt efter, om du er kvinde eller mand, og hvor gammel du er.

Kvinder vil faktisk helst have sex med jævnaldrende og med partnere, der er lidt ældre end dem selv. Og noget tyder på, at jo ældre kvinder bliver, jo mere foretrækker de, at partneren har nogenlunde samme alder som dem selv.

Mænd har en bredere smag

Hos mænd ser det lidt anderledes ud. For mens de som yngre går efter jævnaldrende partnere, vokser deres interesse for ældre kvinder i takt med, at de selv bliver ældre.

Mænd beholder dog interessen for yngre partnere og har altså en noget bredere skare af potentielle sexpartnere.

Det er den finske psykolog Jan Antfolk fra Åbo Universitet, der har undersøgt præferencerne for sexpartnere hos 2.655 finske kvinder og mænd i alderen 18-50 år.

11 års forskel

Deltagerne blev bl.a. spurgt, om minimum- og maksimumalderen for, hvor gamle potentielle sexpartnere måtte være. For de 50-årige var der hele 11 års forskel på mænd og kvinders minimumsalder for en potential sexpartner, mens maksimumalderen var nogenlunde ens.

Undersøgelsen fokuserede udelukkende på sexpartnere og altså ikke på præferencer for partnere, når det gælder romantik eller længerevarende forhold.

Studiet er blevet publiceret i tidsskriftet Evolutionary Psychology.

Kilde:

Jan Antfolk: Age Limits: Men’s and Women’s Youngest and Oldest Considered and Actual Sex Partners, Evolutionary Psychology, januar-marts 2017

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: