10 vilde fællestræk: Her er lighederne mellem sex og motion

Du kender med garanti nogle af de fordele, der er ved motion. Og måske du også er klar over, hvor stor betydning det har for din krop, at du får regelmæssigt sex?

3. maj 2017 af kommerciel redaktion for Sinful

Du ved godt selv, hvor glad, du bliver efter en god omgang sex, og du har sikkert også mærket, hvordan sveden kan dryppe ned af din krop under både motion og sex. Men kender du nogle af de andre ligheder, som findes mellem forbrændingen af kalorier i motionscenteret og dem, som forbrændes i soveværelset?

Sex og motion har faktisk flere ligheder, end man lige skulle tro. I samarbejde med Mathilde Mackowski, som er stifter af Danmarks største forhandler af sexlegetøj, Sinful.dk, giver vi dig her 10 af de træk, som sex og motion har til fælles. 

Det har motion og sex til fælles

1. Din forbrænding stiger

Som med alle andre motionsformer, er der forskel på, hvor mange kalorier du forbrænder, når du dyrker sex – alt efter din egen drøjde, og hvor lang tid, du dyrker sex. Og så har det selvfølgelig også noget at sige, hvilke stillinger, der er i brug.

For at få et overblik over dette, har Sinful.dk udviklet en kalorieberegner, som viser dig præcist, hvor mange kalorier, du forbrænder, når du og din kæreste dyrker sex.

Kalorieberegneren fungerer ved at du indtaster din og din partners køn og vægt, samt den stilling, I har brugt, og de antal minutter, I har dyrket sex. Derefter fortæller Kalorieberegneren dig, hvor mange kalorier, I har forbrændt – eller kan forbrænde. Du kan selv tage testen her.

Med den oplysning i mente, kan det måske være, du og din partner i fremtiden overvejer at kravle ind på lagnerne, frem for at hoppe i løbeskoene? Det er uden tvivl en beslutning, som I begge vil blive glade for.

2. Du får en bedre søvn

Hvor ofte har du oplevet at føle dig helt mat og udkørt efter en omgang sex? Det kan du med garanti ikke tælle på én hånd. Det er nemlig ganske normalt at blive så træt efter sex, at man falder ind i en dyb og behagelig søvn. Dette gælder især for mænd.

Ifølge en amerikansk søvnforsker, kan mænd takke hormonet prolactin for deres søvnighed efter en orgasme. Prolactin undertrykker nemlig dopamin, som normalt får os til at være friske og vågne.

Kvinder udskiller også lidt prolactin, men slet ikke i lige så høj grad som mænd.

Desuden er der flere eksperter, som peger på, at sex er bedre end en sovepille om aftenen.

Det er faktisk mere fordelagtigt at have sex om aftenen end om morgenen, fordi kroppen vil slappe af efterfølgende, frem for at stå op og gå på arbejde. Ved at have sex om aftenen vil du i højere grad få en afstressende fornemmelse.

Det samme gør sig gældende, når man har dyrket motion. Som regel sover man bedre, når kroppen har været fysisk aktiv. Musklerne går ind i en slags hvilefase, når man har belastet dem, og det hjælper kroppen til at slappe bedre af, når man skal sove.

3. Du styrker din hjerne

Motion og sex er ikke bare godt for din fysiske form, men også for din psyke. Rent faktisk er motion alfa og omega for, at hjernen hele tiden bliver styrket og udvikler sig.

Til at styrke hjernens blodforsyning er daglig motion et godt middel. Ved at dyrke minimum 30 minutters daglig motion, hvor du opnår at blive lettere forpustet, kan forbedre både din koncentrationsevne, indlæring og hukommelse.

Undersøgelser har desuden vist, at sex kan stimulere hjernen, så den producerer nye hjerneceller. Og jo mere sex, du har, jo flere celler kan du få til at vokse. Det skyldes, at sex er med til at stimulere væksten af hjerneceller i hippocampus, som er den del af hjernen, der får dig til at huske og lære bedre gennem livet. Desuden kan sex også være med til at beskytte hjernen, så vi ikke bliver udsat for hukommelsestab og sygdomme som eksempelvis demens, skriver Daily Mail.

Altså kan det være en stor gevinst for din hjerne og ikke mindst din hukommelse, hvis du holder fast i et aktivt sexliv og dyrker regelmæssig motion gennem hele livet.

4. Du kommer i et bedre humør

Der er sjældent nogen tvivl om, at man tydeligt kan mærke på en person, om vedkommende har fået sex for nyligt. Vi kender alle til følelsen af, hvordan dagen pludselig kan føles en smule lettere at komme igennem efter en god omgang morgensex, eller drømmene lidt lysere, når man har fået sex inden sengetid.

Denne lykkefølelse skyldes nogle ting, som sker i vores hjerne.

De endorfiner, som bliver udløst gennem sex, kan hjælpe mod depression, og være med til at rense hovedet. Et af endorfinerne er serotonin, som også kaldes glædeshormonet, som giver en følelse af lykke. Folk siger ofte, at sex er det sidste, de har lyst til, når de er deprimerede – men hvis du har det sådan, skal du virkelig prøve at dyrke sex, fortæller en amerikansk hjerneforsker til Daily Mail.

Denne lykkeglæde, som opstår under sex, gør sig også gældende, når vi dyrker motion. Flere forskere peger også på, at regelmæssig motion ligefrem kan værne mod depression. 

5. Du bliver afslappet

I takt med, at du dyrker motion, lærer du også at koble helt af. Du bliver mindre stresset, får tankerne væk fra problemerne i hverdagen, og dermed bliver du også mere afslappet.

Det samme gør sig gældende, når du får en orgasme under sex. Den forløsning, som opstår under en orgasme, gør dig afslappet i både kroppen og i hjernen. Derfor kan du også med fordel gøre brug af både sexlegetøj og dig selv i dagligdagen.

Uanset, om du har en partner at dyrke sex med, eller selv må sørge for orgasmen, vil du opdage, hvor afslappet du bliver. Er du som kvinde alene om orgasmen, kan du gøre brug af en Magic Wand vibrator fra Sinful.dk, som garanterer dig orgasmer hver gang.

Mathilde Mackowski fortæller om Magic Wand Vibratoren:

”Wanden er blandt de absolut mest kraftige vibratorer på markedet, og den stimulerer med en virkelig høj intensitet, som giver dig stor nydelse. Vibratoren har 8 forskellige vibrationshastigheder og 5 forskellige vibrationsmønstre. Den er fremstillet i kvalitetssilikone og overfladen føles silkeblød. Den kan bruges både til kropsmassage og intimmassage.”

6. Du får lindret dine smerter

En anden ting, som sex og motion har til fælles, er, at begge dele kan være med til at lindre folks smerter – uanset om det gælder kroniske smerter eller menstruationssmerter.

Flere studier peger på at patienter med kroniske smerter kan få en positiv effekt ud af træning, og det er efterhånden gået op for mange smertebehandlere, at motion spiller en vigtig rolle både for både patienternes fysiske og psykiske tilstand.

Ligesom motion kan være med til at lindre mange smerter, kan orgasmen også slippe dig for den ubehagelige følelse. I en smerterapport, foretaget af Sinful.dk har vist, at 77,5 % af testpersonerne oplevede en lindrende effekt ved orgasme.

Læge, Anders Mølgaard Rasmussen, forklarer: Ved al nydelse frigøres serotonin i hjernen. Ved den frigørelse stimuleres glæde og øvrige signaler blokeres. Hjernen kan bedst fokusere på et større signal af gangen. Migræne f.eks. opstår ofte ved, at der er ”for meget blod i hjernens blodkar”. Ved sex, eller et stort måltid, trækkes blodet væk fra hovedet og til tarmene eller kønsorganerne."

Altså må du ikke holde dig tilbage fra at dyrke hverken sex eller motion, hvis du har smerter. Det er derimod en fordel at opsøge let motion og sex, hvis du har mindre smerter.

7. Du får et bedre immunforsvar

Glem alt om vitaminpiller og honning i kamilleteen! Det, som virkelig rykker ved dit immunforsvar, er motion og sex. De fleste er sikkert klar over, at motion gør din krop sundere og mere modstandsdygtig over for sygdomme.

Men en undersøgelse fra Wilkes University viser, at regelmæssig sex også er godt for immunforsvaret. I undersøgelsen tog to amerikanske forskere spytprøver af 111 studerende, som samtidig skulle svare på, hvor hyppigt de havde haft sex i den foregående måned.

Resultatet af undersøgelsen var, at de, der havde sex 1-2 gange om ugen, havde 30 procent højere niveau af immunoglobulin A i kroppen end de studerende, der ikke havde sex. Altså havde de et højere niveau af et stof, som er med til at forbedre immunforsvaret. Det skriver iForm.dk.

Derfor bør du måske overveje, om ikke den manglende energi, den snøftende næse eller de våde øjne kan hjælpes lidt på vej ved at rykke lidt tættere på din partner et par gange om ugen, og sammen tage en omgang gymnastik på lagnerne.

8. Du får det bedre med din krop

Hvordan har du det med din krop? Mange af os går med nogle små komplekser, som gør, at vi ikke har lyst til at vise os i et fitnesscenter eller klæde os af foran vores partner, og derfor kan både motion og sex være noget, som bliver forsømt. Men der kan man med fordel prøve at tænke i andre baner.

I takt med, at du vænner dig til at dyrke motion – eller sex – vil du også lære din krop bedre at kende. Din krop sender signaler, når du har det godt med noget, men også når du ikke føler dig tilpas.

Derfor lærer du hurtigt at få det bedre med din krop, og vænner dig til at kigge på den. På samme tid bliver du måske også gladere for, at andre kigger på din krop – og så er det først, at du har opnået en fantastisk situation, hvor du kan føle dig hjemme i din egen krop. Det vil både smitte af på dig og din partner, som pludselig kan dele de fantasier og lyster, I har med hinanden i soveværelset.

En af de ting, som ofte sker med kvinder, der tør føle sig tilpas i deres egen krop, er at de får muligheden for at udleve de mest hemmelige fantasier. Måske du i virkeligheden drømmer om at prøve rollespil, men bare ikke har fundet modet til det endnu?

9. Du har det sjovt

En ting, som ingen er i tvivl om, når det kommer til sex, er sikkert: Man har det sjovt! Det samme gør sig gældende for mange af de personer, som dyrker regelmæssigt motion. Derfor skal man også huske at forkæle sit humør med en løbetur – eller en orgasme – på en grå dag.

Sidstnævnte kan du gøre alene eller sammen med din kæreste. Hvis I gerne vil sikres orgasmegaranti, kan I med fordel investere i en We-Vibe 4 Plus Parvibrator.

Mathilde Mackowski fortæller om vibratoren:

”We-Vibe 4 Plus er en videreudvikling af den populære We-Vibe vibrator, som er verdens mest populære parvibrator. Med We-Vibe 4 Plus får I mulighed for at skræddersy stimulationen, som I ønsker den. Den stimulerer hendes G-punkt og klitoris, samtidig med hans skaft, mens I elsker. Vibratoren kan både styres med den medfølgende fjernbetjening og via en app på din smartphone. Af samme grund er We-Vibe Plus både ideel som almindelig trådløs parvibrator og som langdistance sexlegetøj.”

10. Du lever længere

Vi har gemt den bedste information til sidst. For en sidste ting, som sex og motion har til fælles, er, at begge dele er med til at forlænge dit liv. Motion holder din krop ung, rask og stærk gennem hele livet. Men også orgasmer er med til at forlænge dit liv. Flere undersøgelser har vist, at regelmæssige orgasmer kan betyde, at du lever længere.

”I 1997 ønskede en gruppe forskere fra Wales at se på sammenhængen mellem orgasmer og dødelighed. De undersøgte den seksuelle frekvens hos 918 mænd i alderen mellem 45 og 59. Og da de så, hvem der døde af hjertesygdomme, opdagede de, at dem, der havde to eller flere orgasmer om ugen, havde en halvt så høj dødsrate i forhold til dem, der fik orgasme en gang om måneden eller sjældnere. Forskere konkluderede, at seksuel aktivitet har en beskyttende funktion over for mænds helbred.”

Men også på kvindernes side har man fundet ud af, hvordan regelmæssige orgasmer kan være med til at vedligeholde helbredet. Det britiske Daily Mail har beskrevet en undersøgelse fra Queens Universitet, som viser, at man halverer risikoen for et hjertestop, hvis man har sex tre gange om ugen. Samtidig viser en undersøgelse fra Israel, at kvinder som har to orgasmer om ugen havde 30 procent mindre sandsynlighed for at få en hjertesygdom end kvinder, som ikke havde orgasmer i løbet af en uge.

Altså har videnskaben vist, at der ingen undskyldninger er for at holde sig fra både motion og sex fuld af orgasmer. Derimod vil det gavne dig hele dit liv, uanset om du er mand eller kvinde.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: