© Garmin.

Årets bedste cykelcomputere

En avanceret cykelcomputer kan ikke kun fortælle dig, hvor hurtigt og hvor langt du kører, men også hvor du skal køre hen, og hvor meget energi du banker ned i pedalerne. Se den store test af sæsonens modeller.

14. juli 2014 af Claus Cancel og Lasse Lyhne.

GPS-teknologien har overtaget markedet for løbeure, og det går også den vej med cykelcomputere – især når vi snakker de avancerede bud. Fordelen ved den satellitstyrede cykelcomputer mærkes særligt efter cykelturen. Her kan du uploade din træning til diverse sites og sammenligne din præstation på forskellige dele af ruten med andres. Cykel-GPS’en kan også vise vej på cykelturen, fx ved at du har lagt en rute ind, eller fordi du beder den om at finde hjem igen.

I det hele taget byder den nye generation af cykelcomputere på utallige features. Det kan også være puls, gennemsnitsfart, højdemeter, kadencen, du træder med, og meget andet. Det understreger, hvor avancerede cykelcomputere er i dag – og gør også, at du skal se dig godt for, før du køber en cykelcomputer. For ikke alle computerne håndterer de mange funktioner lige fornemt. Og vist kan den hjælpe dig med at finde hjem, men det dur jo ikke, hvis du forinden er faret vild i de mange funktioner.

Find din nye cykelcomputer

Download pdf'en herunder og se den store test af 10 cykelcomputere og 3 multisportsure. Vi har både testet de mere budgetvenlige og de dyreste cykelcomputere på markedet og kårer en testvinder i begge kategorier.

Sådan tester Aktiv Træning |

En god cykelcomputer skal kunne bruges på landevejscyklen og på mountainbiken. Derfor har vi også testet alle GPS-computerne både på asfalten og i skoven. Vi har testet cykelcomputerne to ad gangen for at afsløre, hvis der skulle være unøjagtigheder.

Ved testen ude på vejen og i skoven har vi særligt koncentreret os om, hvor let den enkelte cykelcomputer var at finde rundt i og bruge, selv når pulsen steg, og sveden haglede ned. Vi har kigget på kvaliteten af displayet og på betjening under brug. Vi har vurderet funktionerne og taget stilling til, om det er de rigtige, og hvor godt de fungerer.

Efter endt kørsel har vi kigget på, hvor let det er at uploade træningsturen til det tilhørende træningssite, og også kigget på, hvorvidt man kunne eksportere turen til Strava, som er det mest populære cykelanalysesite p.t. Vi har også set på, hvad man kan få af ekstraudstyr, samt tjekket kompatibilitet med mobiltelefonen.

TESTKRITERIER Hver cykelcomputer er blevet testet ud fra følgende kriterier:

  • Opsætning: Hvor let er computeren at montere og sætte op?

  • Funktion på cyklen: Hvordan er computeren under brug? Får man de informationer, man har brug for? Kan man læse skærmen både i tusmørke og i solskin?

  • Træningsanalyse: Hvordan er det tilhørende website? Hvilke analysemuligheder har man? Kan man uploade sine træningsdata til fx Strava?

  • Funktioner: Hvad kan den enkelte cykelcomputer? Hvilket tilbehør, fx kadence- og wattmåler, kan man få? Hvor lang er batteritiden?

  • Indstillinger: Kan man selv skræddersy sine træningsvinduer, så man får de oplysninger, som man synes er vigtigst?

  • Kvalitet og størrelse: Hvor god er holderen? Er knapperne lette at bruge? Føles computeren solid og holdbar uden at blive for stor?

PRIS Vi angiver de vejledende priser – ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

|

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: