© istock

Den personlige træner bliver årets hit

Eksperter har udpeget de hotteste fitnesstrends i 2020.

23. januar 2020 af Redaktionen

Den største fitnesstrend 

Slut med at vandre mere eller mindre planløst rundt i fitnesscenteret på egen hånd. Fitnessentusiasten anno 2020 vil have skræddersyede programmer og en motiverende coach med på sidelinjen. 

De senere år er antallet af motionister, der benytter sig af personlig træning, eksploderet, og intet tyder på, at toppen er nået. I en ny undersøgelse ligger personlig træning således nummer ét på listen over de trends, som ansatte i fitnessbranchen over hele Europa forventer sig allermest af i det nye år. 

Ud over den traditionelle personlige træning, hvor man har træneren helt for sig selv, ser også personlig træning på små hold ud til at blive en tendens. Den sniger sig lige ind i top-5. I år er det 14. år i træk, at The American College of Sports Medicine har spurgt tusindvis af fitnesseksperter over hele verden om deres forventninger til det kommende år, men det er første gang, at der er offentliggjort en separat europæisk hitliste. Og faktisk skiller vi europæere os ud fra resten af verden. På verdensplan er det nemlig for andet år i træk de såkaldte wearables (fx smartwatches, aktivitetsarmbånd og GPS-ure), der topper listen, mens denne trend blot er nummer 18 her i Europa. 


Top-10 Fitnesstrends i Europa 2020

1 Personlig træning 

2 Højintens intervaltræning (HIIT) 

3 Kropsvægtstræning 

4 Funktionel fitnesstræning 

5 Personlig træning på små hold 

6 Træning for vægttab 

7 Motion som medicin 

8 Sundhedscoaching 

9 Boutique fitness– centre 

10 Cirkeltræning

Kilde: American College of Sports Medicine

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: