Tacks neo 2T Smart kan klappes sammen og gemmes væk. Den lille forhjulsholder er stabil og betyder, at cyklen står helt lige under kørsel.

Avanceret hometrainer til de kræsne

Tacx Neo 2T Smart er en af markedets dyreste hometrainere. Men med en lækker, smooth køreoplevelse og en stribe fancy features leverer den også langt hen ad vejen hele pakken

10. december 2019 af Lasse Lyhne


Markedet for hjemmetrænere har taget et par solide kvantespring de seneste år.

80 pct. af de hometrainere, der sælges i dag er såkaldte smart-trainere, der ud over at kunne kobles til en computer gør alverdens teknologiske krumspring for at eftergøre virkeligheden. Den udvikling har især været båret af Zwift – et onlinetræningsunivers, hvor man kører mod andre ryttere på virtuelle ruter.


Grusveje og brosten

Tacx’ Neo 2T-trainer er et fremragende eksempel på den tendens. Den avancerede hometrainer har indbygget vibrator, der efterligner fornemmelsen af at køre på brosten eller grus, samt downhill support, der gør, at cyklen holder farten, når du kører nedad – uden at du træder rigtigt i pedalerne. Det er fine features, men også meget gimmick-agtige og nok ikke noget, man ville betale meget ekstra for.


Hvad der i højere grad retfærdiggør den hampre pris, er i første omgang kvalitetsindtrykket. Det er gedigne sager med et ca. 20 kilo tungt flywheel, avanceret magnetisk styring og en god kvalitet i materialer og samlinger. Den står stabilt, og forhjulsholderen virker også upåklageligt, selv når du står op. Opsætningen er meget enkel, og vi fik forbindelse mellem trainer, telefon og computer med det samme.


Artiklen fortsætter under tilbuddetHurtig justering

Selve køreoplevelsen er også helt i top. Der er en smule flex i traineren, så cyklen kan arbejde sideværts under kørsel. Det bidrager til en mere naturlig kørsel. Det samme gør det meget glidende tråd, der er helt uden den hakkende følelse, man nogle gange kan få, når man træder en hometrainer i gang. Modstanden justeres detaljeret, og selv små ændringer i de virtuelle stigningsprocenter mærkes, og også ved meget lave belastninger føles kørslen naturlig.

Traineren reagerer prompte på fartøgninger og accelerationer, så du kan lave dine uimodståelige angreb uden forsinkelse. Ligesom ERG-mode (hvor traineren holder en bestemt belastning) opleves meget præcis og jævn.

Støjsvag

Traineren er en af de mest lydsvage, vi har prøvet, og det er nærmest kun den sædvanlige lyd fra kæden og kassetten, du hører.

Neo 2T er forsynet med en avanceret sensor, der måler watt samt cykeldynamics i form af kadence og venstre-højre-balance.

Vi har sammenlignet målingerne her med dem fra Garmins Vector 3-pedaler, og forskellen var inden for 0,5-1 pct. Det må siges at være acceptabelt.

Pris

9.999 kr.


KONKLUSION: En helt igennem lækker hometrainer, der byder på en god og meget støjsvag køreoplevelse. Den reagerer godt på accelerationer og giver alt i alt en realistisk cykeloplevelse.

+ Generelt kvalitetsindtryk, opsætning, køreoplevelse, meget støjsvag.

- Prisen er høj, og underlagssimulationen lidt gimmick-agtig.Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: